1 Haziran 2009 Pazartesi

Kemal Doğan / Seninleyiz Temel Demirer !

1 Haziran 09
ekim1917@hotmail.com

Değerli Dost,Araştırmacı -Yazar Temel Demirer, 7. Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında düzenlenen bir panelde yaptığı konuşma nedeniyle, önceki gün Malatya Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren dava sonucu 6 ay hapse mahkum oldu. Onu hepimiz yazılarıyla ve aktif mücadele içersindeki eylemlerden tanırız. Hemen , hemen bütün eylemlerde en önde olan değerli dost şimdi 6 ay hapse mahkum oldu. Bu Ülkede düşünce özgürlüğü var diyenler nerede şimdi, ne kadar düşünüp , ne kadar söyleyebiliyoruz düşündüklerimizi?

İşte Temel hoca her zaman söyleyenlerden oldu. Hem söyleyenlerden , hemde söylediklerinin arkasında duranlardan. Bunu en iyi sevgili Adil Okay anlatıyor ,bir ay kadar önce Ankara'da Temel hocayla sohbet eden Adil Okay “Ne yapacaksın Temel, ceza verecekler gibi görünüyor. Gidip yatacak mısın.” Diye soruyor. Temel hocanın direngenliği ve mücadelede ısrarı verdiği cevap gibi nettir. “Tabi ki gidip yatacağım. Ben, sen, o, birilerimiz bu faşist ceza yasalarını teşhir etmezsek, gerekirse zindanda çürümeyi göze almazsak nasıl aydınlığa çıkar bu ülke. Gençlere nasıl örnek oluruz. Hem yeteri kadar sürgünde yaşamadık mı. Hadi diyelim o zamanlar, 12 Eylül faşizmi yüzbinlerce insanı zindanlara doldurmuş, senin, benim gibi onbinlerce insanı da sürgünde yaşamaya mahkum etmiş, gıyabımızda kalem kırmıştı. Biz ilk fırsatta ülkeye niye döndük. Avrupa’nın konforunu neden terk ettik. Bize ihtiyaç var diye. Temele bir tuğla daha koymak için, iğneyle kuyu kazmak için bize ihtiyaç var dedik ve döndük.”


İşte Temel Yoldaş ateşin içinde söyleyeceklerini söyledi-söyleyecekte. Kendi deyimiyle Avrupa konforunu uzak durup mücadeleye devam etti. Bir çok sözüm ona Devrimci avrupa da sıcak köşelerinde yazıp-çiziyorlar. Oradan yazıp-söylemek kolay, ama Temel Demirer olmak zordur. Şimdi daha sıkı sarılmalıyız devrim ve sosyalizm mücadelesine ,bundan sonra nice Temeller düşünce Özgürlüğünden yargılanmasın diye. Değerli Dost seninleyiz her zaman..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder