29 Haziran 2009 Pazartesi

Kemal Doğan / Durmak Yok, Açlık ve Sefalete Devam !



29 Haziran 09


Asgari ücrete alay edercesine zam. Türk-İş'in Haziran ayı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı" raporuna göre, dört kişilik bir ailenin dengeli, sağlıklı ve yeterli beslenebilmesi için Haziran ayında yapması gereken gıda harcaması tutarı 733 TL olarak hesaplandı. Yoksulluk sınırı ise 2 bin 389 TL oldu. Mayıs ayında açlık sınırı 744 TL, yoksulluk sınırı 2 bin 424 TL olmuştu. Evet Yoksulluk sınırı 2 bin 424 TL ve asgari ücret 527 TL’den 546 TL oluyor, Emeğiyle kazanları ve insanlığı yok sayan bu sistem yoksulluk sınırın çok altında olan asgari ücrete 19 TL zam yaparak adeta işçilerle alay ediyor.

Bakanlık çalışma genel müdürü ve yardımcısı, Bakanlık iş sağlığı ve güvenliği genel müdürü ı, Devlet İstatistik Enstitüsü Ekonomik İstatistikler Dairesi Başkanı (veya yardımcısı), Hazine Müsteşarlığı temsilcisi, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'ndan konu ile ilgili dairenin başkanı veya yetki vereceği bir görevli, en çok işvereni bulunduran işveren kuruluşunun değişik işkolları için seçeceği 5 temsilci ve nihayet en çok işçiyi örgütlemiş bulunan Konfederasyonun değişik işkolları için seçeceği 5 temsilciden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan başka bir oranın çıkması mümkün değildi. İnsanlığa açlığı ,yoksulluğu reva gören bu sistem, sistemlerinin sür git devam etmesi için ellerinden geleni yapıyor. Tarımı, köylülüğü ve hayvancılığı bitirerek insanların yaşam alanını kısıtlayan, onlardan zorla aldıklarını onlara sadaka vererek gönüllerini kazandıklarını sanan bu sistem hala daha insanları kandırmaya devam ediyor.

İnsanların günümüzde bir ekmek parası bile bulamazken , yoksulluk sınırının çok altında olan asgari ücret yaşama , öl der gibi insanlarla alay edilircesine ölüme terk ediliyor. Gençler pempe dizilerle uyutuluyor, Polat vari dizilerle katillik normal bir şeymiş gibi sunuluyor.
Bir yandan halkın değerlerini yok ediyorlar, bir yandan da halkı bölerek birbirine düşmanlaştırıyor. Çünkü birleşen ve örgütlenen bir halkın karşısında hiçbir gücün duramayacağını çok iyi biliyor. Sömürücüler bir avuç. Halklar ise milyonlardan oluşuyor .Bunun için artık bizlerle alay edemeyeceklerini onlara göstermeliyiz.

İzmit'te Emine-Fahri Ödügel ailesinin içinde bulunduğu insanlık ayıbını anlatmaya kelimeler yetmez. Emine-Fahri Ödügel çifti 4 ay öncesine kadar M.Alipaşa Mahallesi’nde oturuyordu. Fahri Ödügel, Sanayi Sitesi’nde bir boya atölyesinde görev yapıyor. Biri 2, diğeri 1 yaşında iki çocuğu olan çift, kirayı ödeyemedikleri için evlerinden atıldılar. Bunun üzerine Körfez Mahallesi Şehit Remzi Sokak’ta bir tanıdıklarının yanına sığındılar.


Bunun örneklerini yazmakla bitiremeyiz, sokakta yatan , hala daha çöpten ekmek toplayarak yaşayan ve ölüme terk edilen milyonlaraca insanın sadece 19 TL ye ihtiyacı yok, onların ihtiyaçlarını sizler daha iyi biliyorsunuz. Demokratik haklarını bile kullanmasını bilemeyen bu insanların bu zaafından bile yararlanan bu sistemden ,insanlığı ancak insanlık düzeni kurtaracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder