16 Temmuz 2009 Perşembe

Kemal Doğan / Güler Zere Derhal Serbest Bırakılmalıdır !

16 Temmuz 09

Ciddi sağlık sorunları yaşayan , Erol Zavar gibi, Güler Zere’de Ölümün eşiğinde. 14 yıldır cezaevinde tutulan Güler Zere kanser hastası olmasına rağmen, gerekli önlemlerin alınmadığı ve ölüme bilerek sürüklendiği ortadadır. İki kez ameliyat olmasına rağmen bu onun iyi olmasına yetmedi. Adana Tabip Odası, Çukurova Üniversitesi Hastanesi, Adana Adli Tıp Enstitüsü Güler Zere'nin sağlık koşullarını değerlendirerek tahliye edilmesi gerektiğine dair rapor verdiler. Raporda GÜLER ZERE'NİN SAĞLIK KOŞULLARININ HAPİSHANEDE KALMAYA ELVERİŞLE OLMADIĞI, HAPİSHANEDE KALMASININ HAYATİ TEHLİKE YARATTIĞI, DERHAL TAHLİYE EDİLMESİ gerektiğine dair raporlara rağmen Elbistan infaz savcısı tahliye kararını vermedi.

Bir çok yerde Güler Zere için eylemlikler düzenlenirken, "Tecrit Öldürüyor Güler Zere Serbest Bırakılsın" yazan bir pankart ve Güler Zere'nin resimlerinin taşındığı eylemde TAYAD Yönetim Kurulu üyesi ve çok değer verdiğim ve onunla zaman geçirmekten , onu dinlemekten mutluluk duyduğum Mehmet Güvel bir açıklama yaptı. Adana'da Balca lı Hastanesi önünde oturma eylemi yapan TAYAD'lılara ve Güler Zere'nin ailesine saldırıldığını hatırlatan Güvel; "Bedeli ne olursa olsun Güler Zere serbest bırakılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"dedi.

Bu politikalarla Devrimcileri yıldırma ve yok etme planları , bizleri daha çok mücadeleye sarılmamız gerektiğini öğretti. Devrimcileri bu yola yıldıramayacaklarını Tıpkı Burdur da bir kolunu kaybeden Veli Saçılık'ın Her fırsatta" Diğer Kolumda feda olsun Mücadeleye" dediği gibi. Tıpkı ölüm oruçlarında yaşamak ve yaşatmak için bedenlerini ölüm orucuna yatıranlar gibi.. vs vs….

Daha önce de Erol Zavar ile ilgili konuyu sizlerle paylaşmıştım. “Sincan F Tipi cezaevinde Tecrit koşullarında tutulan EROL ZAVAR Ölümle yaşam arasında mücadele veriyor. Zonguldak'ta 1967'de dünyaya gelen Erol Zavar evli ve iki çocuk babasıdır.Pek çok rahatsızlığı olan Erol Zavar ilk kez 1999 yılında mesane kanseri tanısı konur ve ameliyat olmuştur.

Doktorlar sitresli ortamlardan kaçınmasını ve aynı zamanda üç ayda bir siskopasi yaptırmasını önemle söylemiştir. F Tipi Hücre koşullarında bir sürü sağlık sorunları yaşamasına rağmen hala daha o şartlar altında yaşamaya maruz bırakılıyor, Doktorların sürekli gözlem altında tutularak tedavisinin sürdürülmesi gerektiğini söylemelerine rağmen onlar hala daha o kuşular da tutuyorlar.Sistemin ne kadar aciz kaldığını Ciddi sağlık sorunları yaşayan bir Devrimciden bile çekindiğin ide görüyoruz , halbuki devrimciler bu şekilde teslim alınamıyacağını her seferinde gösteriyorlar..

Erol Zavar cezaevinde o şartlar altında bile Devrimci Direngenliğini sergiliyerek o koşullarda bile kitap yazabilmiştir, Bizleri Devrimcileri bu şekilde teslim alamassınız...
NOT : Herkesi Erol Zavar 'a Özgürlük imza kampanyasına destek olmaya çağırıyorum.! www.freezavar.org”

Güler Zere’nin sağlığı gün geçtikçe kötüye gidiyor, ölümün kucağına ittiriliyor, bugünün sorumluluğu ve görevi Güler Zere ye sahip çıkmak ve onun sesini tüm insanlara ve insanlığa duyurmaktır.” BU BİR ACİL HAYAT ÇAĞRISIDIR KAYITSIZ KALMAYIN GÜLER ZERE SERBEST BIRAKILSIN” Kampanyasına destek olmak için http://www.gulerzere.net/ adresinde imza kampanyasına destek olalım, Güler Zere Yalnız değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder